UDG u poseti ambasadi Turske…

UDG u poseti ambasadi Turske…

Na inicijativu UO UDG-a, prvi među jednakima, predsednik udruženja Miralem Pelivani je posetio ambasadu Turske na Kosovu. Ambasadorka Republike Turske, njena ekselencija Kivilcim Kiliç je primila predsednika udruženja koji je upoznao o formiranju UDG-a, kao i stremljenjima i ciljevima udruženja. Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo, i dala punu podršku UDG-u, naglašavajući da da joj je veoma drago što se dijaspora Gore organizovala.

U jednom srdačnom razgovoru predsednik UDG-a je ambasadorku upoznao sa svim problemima u kojima se region Gore nalazi na Kosovu. Njena ekselencija je navela da će inicirati na svaki vid saradnje, kao i to da je spremna pružiti svaki vid pomoći oko gorućih problema u kojima se Gora i njeno stanovništvo nalaze, kao i spremnost za konačno rešavanje jednog od najvećih kočničara napretka Gore, odnosno konačno definisanje Gore kao jedne zasebne administrativne celine na Kosovu. ” Dijaspora Gore se treba aktivno uključiti u svim porama života u zemljama EU, kao i spremnost integrisanja u državama EU, iskoristiti sve što EU kao unija nudi, ali nikako ne dozvoliti nikakav vid asimilicaje, i prevashodno očuvanje svojih trdicionalnih vrednosti kulture, jezika i vere” istakla je ambasadorka. U daljnjem razgovoru sa predsednikom UDG-a Pelivanijem navedeno je da je njena ekselencija voljna, ako se ukaže potreba da kontaktira sva diplomatsko – konzularna predstavništva Republike Turske u državama EU, kao bi UDG-u pokazala smernice koje bi vodile afirmaciji udruženje i ciljeva za koje se ono zalaže.

UDG.

One Thought to “UDG u poseti ambasadi Turske…

  1. Ja

    Perfektan potez UDGea. Najveći deo naše dijaspore se nalazi upravo u Turskoj. Postoji i udruženje u Ankari,koji radi kao “klub”gde se sakupljaju naši ljudi. Umesto Erdeleza u Gori ovaj klub ujedno sluzi za upoznavanje naših mladih radi zajedničke budućnosti. NJ. Exelencija Ambasador Turske republike može pomoći i nama ujedno i UDGu u sklapanju kontakata Gore sa dijasporom u Turskoj.
    Napominjem od Edrena (edirne) do Ankare postoje “dondurmadzije” i ostale zanatlije ali i intelektualci koji su u stanju da sretnu svoj vatan i svoje ljude koji ne žive u Turskoj. Mi smo veoma dobrodošli kod njih.
    Selam UDG koji nas obrađuje pravilnim potezima.

Leave a Comment