Nedžmidin Sejdilar – Da se što brže sanira štete na Domu Kulture Dragaš

Danas je za Dragaš bio jako težak dan. Požar koji je zahvatio podkrovlje Doma Kulture pored materijalne štete naneo je stanovnicima Opštine Dragaš veliki duševnui bol! Manjinske zajednice su ostali bez svog glasila RadioGora a omladina bez Omladinskog Centra Dragaš koji ima istoriski značaj za nasu Opštinu. Kao jednog od osnivača Omladinskog Centra Dragaš obaveza i dužnost mi je da javno izrazim svoj bol i kažem kako je ta institucija odmah nakon završetka rata doprinela svojim aktivnostima i projektima pomirenju Albanske i Goranske omladine.
 
Današnji požar je odneo mesto sa kojeg kroz život nosim najlepše uspomene, ne zaboravljena druženja, lepe momente kao znanje i veštine koje mi i dan danas i te kako koriste kroz život. U toj zgradi i u tom Omladinskom Centru ja a i mnogi drugi naučili smo prve reči Engleskog jezika, po prvi put u životu, pre više od 15 godina, dodirnuli smo tastere tastature i počeli sa upoznavanjem računara, uživali smo u mnogobrojnim koncertima i drugim aktivnostima, kroz organizaciju tog Omladinskog Centra ja i mnogi drug išli smo na ekskurzije i posećivali bazene kao i druga mesta unutar Kosova.
 
Bićemo licemeri ako kažemo da u toj zgradi ništa nije vredelo, kao što neki umeju da kažu. Mnoge su se ličnosti formirale kroz Omladinski Centar Dragaš i mnogo je omladinaca kroz aktivnosti organizovane od strane centra našlo svoj pravac i put u daljem životu !
 
Zato apelujem na Opštinu, kao i državne institucije da se u što kraćem roku sanira šteta nanesena požarom na zgradi Doma Kulture i takođe u što skorije vreme ponovo otvori Omladinski Centar Dragaš, jer je upravu ta institucija svojim uspesima i aktivnostima dala maksimalni doprinos omladini u našoj opštini.
 
U ime Omladine i svih stanovnika Opštine Dragaš
Nedžmidin Sejdilar

Leave a Comment